Voor het ROC van Twente in Almelo hebben wij 7 opvolgende jaren fantastische korte films verzorgd. Niet alleen volledige lessen korte film hebben we gegeven, ook het produceren van de korte films heeft TR Broadcasting voor haar rekening genomen.

Het schrijven van het script, het maken van een storyboard en het acteren waren taken die de leerlingen zelf op zich namen. Het uitleggen hoe je een storyboard kunt opbouwen was in handen van ons team net als het filmen, monteren en online zetten van de films. Het geluid van de films werd in de meeste gevallen door ons geproduceerd maar bij enkele films hebben studenten dit (onder toezicht van ons) zelf geproduceerd of in samenwerking met studenten Sound Design.

De twee video’s die TR Broadcasting in deze jaren het meest fantastisch vond waren de films “Killerheels” en “Samen”. Dit waren twee korte films die in de ogen van TR Broadcasting toch echt wel het beste uit de verf kwamen. Niet alleen de verhaallijnen en script van deze films waren fantastisch, ook konden we met deze films qua camerawerk het meest uit de voeten.

De film Killerheels is gemaakt door Niké Brouwer, Marije Bruinsma en Maurice Wieldraaijer. Het script van deze drie talenten was niet alleen ontzettend goed, ook de uitwerking van bijvoorbeeld het storyboard hebben deze studenten met vlag en wimpel en met volle perfectie afgerond. Dit script en storyboard gebruiken wij in vele lessen die wij verzorgen als voorbeeld om te laten zien hoe een goed script en een goed storyboard moet worden opgebouwd.

De film Samen is gemaakt door Caily Oude Groeniger en Madelaine Martens. Ook het script van deze twee talenten was niet alleen ontzettend goed, ook de uitwerking van het storyboard en het script waren ontzettend goed. Het was dan ook ontzettend fijn om met deze twee talenten de opnamedagen te mogen draaien. Niet alleen leverde dit prachtige plaatjes op, de dag zelf was hartstikke gezellig en er werd hard gewerkt door de studenten.

De korte film hebben de studenten in een half jaar moeten bouwen waarbij ze daadwerkelijk zo’n 15 weken de tijd hebben gehad (lees enkele uren per week) om de complete film te bouwen. In 1 opnamedag moest alles worden opgenomen met 1 camerateam dus dat waren fantastische dagen voor zowel de studenten alsmede onze teams.

Natuurlijk waren ook alle andere groepen ontzettend goed maar helaas kunnen we niet alle films op deze pagina gaan doornemen. Natuurlijk zijn alle korte films gewoon online te bekijken. De korte films van het ROC van Twente zijn online te vinden op ons speciale videoplatform. Kijk voor meer informatie op: http://shorts.videobeheer.nl

TR Broadcasting verzorgt niet alleen lessen voor scholen, ook in samenwerking met verschillende partners verzorgen wij zelf complete lessen. Vanaf September 2018 zullen wij de lessen Korte Film gaan verzorgen met een fantastische samenwerkingspartner op een hele vette locatie. Wil je graag een vooropleiding volgen voor bijvoorbeeld de filmacademie? Of wil je naast acteerlessen op scholen als het ROC van Twente of de theateropleiding van bijvoorbeeld het stedelijk lyceum? Dan ben je bij TR Broadcasting aan het juiste adres. Wij verzorgen niet alleen een toffe opleiding, ook krijg je een echte korte film mee naar huis die je kunt gebruiken bij verschillende audities. Geef je nu op voor meer informatie.